onsdag

Kurs i Ängelholm

Jag och Gustav var på en kurs i Ängelolm i helgen för att bli Seglingsledare Blå. Här följer en liten berättelse om vad vi pysslade med.

Hejs!

Tänkte bara berätta lite snabbt hur min helg såg ut.

Åkte från Gbg runt kl 15:30, och hämtade upp Gustav i Vbg. Vi var framme strax före kl 18, checkade in på hotellet, och traskade till konferensrummet. Där blev vi kvar till kl 22:40, och diskuterade vad som krävs för att leda en seglingstävling (vi räknade tex med att det behövs 15 funktionärer, varav 5 finns på startfartyget).

Enligt schemat skulle vi vara på vattnet på lör fm, men det blev aldrig så, utan det blev mer teori. Det var nog inte så dumt för oss som inte hade koll på alla skumma flaggor... Efter lunch drog vi ut på vattnet i Skälderviken, och ja det blåste även nere i Skåne. Den fantastiskt vackra skutan vi använde rullade rejält. Mådde lite sisådär, men klarade mig från att spy iaf. Vi gjorde en träningsstart, och därefter kom 7 C55:or ut, och vi genomförde 6 race av olika längd. Sen bar det hem för en kortare genomgång, och middag.

Söndag fm var det vattenövningar igen. Blåste fortfarande bra, och båten gungade på. Gick dock lite bättre... Vi genomförde 7 race, och både jag och Gustav var seglingsledare under varsitt race. Lagom till sista racet kom Dala (Daniel Nerhagen) ut med sina formula-prylar. Trots kort bana och en misssad gipp vann han racet lätt. Alltid kul med lite vindsurf-propaganda! Vi har diskuterat en hel del vindsurf med gubarna i helgen. Därefter var det lunch, med en gemensam de-breifing för alla (vi samkörde med elever som skall bli tränare, samt nya domare), och därefter körde vår grupp en kort avslutning. Därefter åkte vi trötta men nöjda hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar