Om TTVK
Förr i tiden så var platt vatten och långgrunda vikar med dyig botten något som alla vindsurfare ville undvika till varje pris. Möjligen kanske det var användbart till riktiga nybörjare. Man ville ha djupt vatten så att centerborden gick att fälla ner, eller ännu hellre stora brytande vågor att hoppa och surfa på. Men när 2000-talet kom så förändrades allt. Det är visserligen fortfarande många som vill ha fina vågor, men nu finns också två nya kategorier som formligen älskar midjedjupt plattvatten. Speed- och Freestyleåkare. (Men vän av ordning påpekar att området vid Rabben-piren varit ett populärt tillhåll för vindsurfare redan i mitten av 1970-talet).


Längst in i Kungsbackafjorden finns ett område på flera kvadratkilometer med just midjedjupt vatten. Vid en liten båthamn som kallas Torkelstorp utgår de flesta vindsurfarna ifrån. Speedgänget behöver långa start-, fart- och bromssträckor, Freestylarna gör sin akrobatik närmare stranden. När det är lite lugnare så provar de riktigt unga att lugnt glida omkring. En hel del föräldrar med barn har börjat dyka upp då och då.

Inte nog med att det är platt, så är stället också mycket blåsigt. Nidingen som ligger några kilometer sydväst leder vindstatistiken i Sverige.
Vid Torkelstorp finns också en tradition med havsbad och tillsammans med den återuppstartade badföreningen hoppas man kunna återställa den 50 år gamla Rabben-piren som ger området sin speciella karaktär.
Om du också vill prova på att surfa på Kungsbackafjordens, ta en sväng förbi Torkelstorp eller TT som de flesta vindsurfare kallar platsen. Men respektera fartbegränsningarna på vägen från Fjärås, akta fåren i hagen innan båthamnen, parkera på anvisade platser och visa hänsyn till alla fina fåglar som finns i de grunda vikarna runtomkring. Och en sak till, glöm inte ta med en sjögräsfena, den är oftast helt oumbärligt!

TTVK är medlem i Svenska Segelförbundet (SSF). Mer info här


Styrelsen i Torkelstorps Vindsurfingklubb 2023


Ordförande
Anders Björkqvist, anders(a)bjorkqvist.org


Kassör Lars Nilsson

Ledamot Kim Born

Ledamot Johan Ståhl

Ledamot Jonas Bergström

Ledamot Erik Ryden

Suppleant Erik Larsson

Suppleant Daniel Tobiasson

Revisor Peter Modéer

Revisor Francios Pettorelli

Valberedning Johan Gelander 

Valberedning Örjan Olsson