Om TTVK
Förr i tiden så var platt vatten och långgrunda vikar med dyig botten något som alla vindsurfare ville undvika till varje pris. Möjligen kanske det var användbart till riktiga nybörjare. Man ville ha djupt vatten så att centerborden gick att fälla ner, eller ännu hellre stora brytande vågor att hoppa och surfa på. Men när 2000-talet kom så förändrades allt. Det är visserligen fortfarande många som vill ha fina vågor, men nu finns också två nya kategorier som formligen älskar midjedjupt plattvatten. Speed- och Freestyleåkare. (Men vän av ordning påpekar att området vid Rabben-piren varit ett populärt tillhåll för vindsurfare redan i mitten av 1970-talet).


Längst in i Kungsbackafjorden finns ett område på flera kvadratkilometer med just midjedjupt vatten. Vid en liten båthamn som kallas Torkelstorp utgår de flesta vindsurfarna ifrån. Speedgänget behöver långa start-, fart- och bromssträckor, Freestylarna gör sin akrobatik närmare stranden. När det är lite lugnare så provar de riktigt unga att lugnt glida omkring. En hel del föräldrar med barn har börjat dyka upp då och då.

Inte nog med att det är platt, så är stället också mycket blåsigt. Nidingen som ligger några kilometer sydväst leder vindstatistiken i Sverige.
Vid Torkelstorp finns också en tradition med havsbad och tillsammans med den återuppstartade badföreningen hoppas man kunna återställa den 50 år gamla Rabben-piren som ger området sin speciella karaktär.
Om du också vill prova på att surfa på Kungsbackafjordens, ta en sväng förbi Torkelstorp eller TT som de flesta vindsurfare kallar platsen. Men respektera fartbegränsningarna på vägen från Fjärås, akta fåren i hagen innan båthamnen, parkera på anvisade platser och visa hänsyn till alla fina fåglar som finns i de grunda vikarna runtomkring. Och en sak till, glöm inte ta med en sjögräsfena, den är oftast helt oumbärligt!

TTVK är medlem i Svenska Segelförbundet (SSF). Mer info här


Styrelsen i Torkelstorps Vindsurfingklubb 2018

Ordförande Anders Björkqvist, reklamman från Onsala, som var med på Surf Sport Speed redan 1983, gjorde comeback i fartsammanhang på bräda 2008.
Samma år lyckades han segla sönder 49 fenor i Kungsbackafjorden. Deltar aktivt i internationella speedtävlingar.

Kassör Lars Nilsson, f.d. värmlänning men numera Fjäråsbo, som har surfat länge. Kombinerar Hisingsjobbet med god surf i Torkelstorp. Började testa Speed ca 2007/2008 och är sedan dess fast.Ledamot Henrik Schill, byggare från Hisingen, som nyligen fick ett kraftig återfall av akut surfabstinens efter 5 års avhållsamhet.
Har gjort ett tappert försök att tävla med övriga TTVK-medlemmar i att handla flest surfsaker.

Ledamot Daniel Borgelind, började segla 1982 med det som fanns att tillgå. Fart i alla former är hans grej. Hade sin gps-plotter till båten fasttejpad på bommen, inte så smart kanske men någonstans måste man börja. Har sedan tävlat med framgång i hela världen. Vann speed EM 2012 och SM 2014

Ledamot Jesper Kinnås, datanörd. Uppvuxen på somrarna i Åsa och en av pionjärerna som tidigt introducerade GPS:en som mätverktyg för svenska vindsurfare. 

 
Ledamot Johan Gelander 
08:a som emigrerat till västkusten för gott. När han inte tålmodigt svarar på frågor och prut i sveriges största surf-butik så segla han både vågor, slalom och speed.


Ledamot Daniel "Budda" Tobiasson  Stockholmare som flyttat till Kungsbacka för att komma närmare havet. Arbetar som lärare inom bilindustrin. Och som många andra så ligger mitt hjärta för speedsegling.Suppleant Erik Larsson
En av seniorerna i Svenska funboardcupen från 1990-talet och håller sig med en 2:a och 3:e plats långt framme på SM de senaste åren.Suppleant Joans Bergström